Najbliższe warsztaty kulinarne Bosko-Włosko

Jak najlepiej poznać kuchnię włoską? Oczywiście na naszych warsztatach kulinarnych, które prowadzą szefowie kuchni, smakosze, miłośnicy włoskiego gotowania!

Sprawdź nasze aktualne warsztaty!

photo by proste kolory (prostekolory.com)

Dowiedz się więcej! Napisz lub zadzwoń: warsztaty@bosko-wlosko.pl, tel. 506 80 90 22


Najbliższe warsztaty i degustacje:

„Kuchnia włoska bez mięsa”
– warsztaty z szefowem kuchni Carlo Bognolo

21 października 2021 | sobota | 17:00-21:00
Studio kulinarne „Przystanek 11”, ul. Paderewskiego 11 | Zabrze

Październikowe warsztaty poświęcimy kuchni włoskiej – nieco lżejszej, ale nie mniej sytej i pysznej niż zwykle.
Przygotujemy dania, które będziecie mogli wykorzystywać na codzień, ale też nie powstydzicie się ich na spotkaniu z przyjaciółmi – będzie prosto i PYSZNIE, czyli bardzo włosko!!!

Warsztaty poprowadzi Wenecjanin z pochodzenia, wychowany w Piemoncie, szef kuchni Carlo Bognolo. (więcej o prowadzącym niżej).

Na warsztatach przygotujemy przystawkę, danie główne i deser:
1) Crecker con pomodorini e creme di burrata – krakersy z pomidorkami i kremem z burraty.
2) Tagliatelle con ragu di verdure – ręcznie robiony makaron tagliatelle z warzywnym ragu.
3) Mousse di cioccolata vegana – wegański mus czekoladowy.

PROWADZĄCY
Carlo Bognolo – aktualnie szef kuchni w restauracji La Tavola w Katowicach. Pochodzi z Wenecji, wychowywał się w Piemoncie. Tam kończył szkołę gastronomiczną. Swoją 36-letnią karierę rozpoczął w małych rodzinnych trattoriach i tawernach, jako pomocnik znanych szefów kuchni. Pracę kontynuował w restauracjach nagradzanych gwiazdkami Michelin oraz Gault&Millau. Jest członkiem Włoskiej Federacji Szefów Kuchni FIC. Współpracuje z Chef Team w Wenecji.
Zapiszcie się na warsztaty i poznajcie szefa Carlo osobiście.

INFORMACJE I ZAPISY
DATA: 21 października 2021 r., godz. 17:00-21:00 (czwartek)
MIEJSCE:ul. ul. Paderewskiego 11, Zabrze (Studio kulinarne „Przystanek 11”)
CENA: 230 zł/os.
ZAPISY: napisz na adres warsztaty@bosko-wlosko.pl i podaj imię i nazwisko uczestnika (informacje: tel. 506 80 90 22); Ilość miejsc jest ograniczona i decyduje kolejność zgłoszeń. Minimalna liczba uczestników to 12 osób. Zapisy trwają do 14 października.
REGULAMIN warsztatów: https://bosko-wlosko.pl/regulamin-warsztatow-kulinarnych…/


„Kulinarna Toskania”
– warsztaty z szefową kuchni Karoliną Lenart

NOWY TERMIN W PRZYGOTOWANIU

21 listopada 2020 | sobota | 17:00-20:00
Studio kulinarne „Pole do popisu”, ul. Opolska 17 | Katowice

Czy listopad musi być ponury i smutny? Oczywiście nie, jeśli tylko wprowadzimy się w odpowiedni nastrój ❤

Tym razem, na naszych warsztatach odwiedzimy piękną i romantyczną Toskanię. Wasze podniebienia poznają bliżej jej bajeczne smaki.

Warsztaty poprowadzi Karolina Lenart – szefowa kuchni, na codzień pracująca w przepięknym mieście Lukka w Toskanii. Polka, która tak przesiąknęła toskańską atmosferą, że można ją już pomylić z rodowitą Włoszką (przekonacie się). Doskonale włada włoskim językiem i przede wszystkim… smakiem! Gotuje w zgodzie z porami roku i dostępnością lokalnych produktów.

⭐ A oto, co znajdzie się w naszym toskańskim menu:
1. Crostini Toscani – pyszne grzanki z szałwią, wątróbką i słodkim winem.
2. Pollo alla Cacciatora – smakowity kurczak po myśliwsku.
3. Cantuccini al mandorle – znane i lubiane podwójnie pieczone ciasteczka cantuccini z migdałami.

⭐ Informacje i zapisy:
DATA: 21 listopada 2020 r., godz. 17:00-20:00
MIEJSCE: ul. Opolska 17, Katowice (Studio kulinarne „Pole do popisu”)
CENA: 210 zł/os.
ZAPISY: warsztaty@bosko-wlosko.pl, tel. 506 80 90 22; Ilość miejsc jest ograniczona i decyduje kolejność zgłoszeń. Minimalna liczba uczestników to 12 osób.
REGULAMIN warsztatów znajduje się w Notatkach na naszym profilu FB.


Regulamin warsztatów i degustacji.


Do tej pory odbyły się następujące warsztaty i pokazy kulinarne:

  • 26 września 2020 r.: Warsztaty „Kuchnia włoska bez mięsa” – prowadzenie: Carlo Bognolo
  • 10 września 2020 r.: Warsztaty „Buona pizza” – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
  • 8 września 2020 r.: Warsztaty „Buona pizza” – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
  • 15 lutego 2020 r.: Warsztaty „Kolacja Romea i Julii” – prowadzenie: Carlo Bognolo
  • 6 grudnia 2019 r.: Degustacja wina i przekąsek „Włoskie święta w kieliszku i na talerzu” – prowadzenie: Paulina Woźniak
  • 29 listopada 2019 r.: Warsztaty zamknięte – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
  • 25 listopada 2019 r.: Warsztaty „Smaki Wenecji” – prowadzenie: Carlo Bognolo
  • 12 października 2019 r.: Warsztaty kulinarno-fotograficzne „GotuJEMY i fotografuJEMY” – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
  • 28 września 2019 r.: Degustacja win i przekąsek: „Toskania w kieliszku i na talerzu” – prowadzenie: Paulina Woźniak
  • 16 maja 2019 r.: Warsztaty „Pasta Fresca” – prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 27 kwietnie 2019 r.: Degustacja wina i przekąsek: „Południe Włoch w kieliszku i na talerzu” – prowadzenie: Paulina Woźniak
  • 26 marca 2019 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 16 marca 2019 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 23 lutego 2019 r.: Degustacja wina i przekąsek: „Włochy w kieliszku i na talerzu” – prowadzenie: Paulina Woźniak
  • 24 stycznia 2019 r.: Warsztaty „Appetito per l’Italia”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 4 grudnia 2018 r.: Warsztaty „Buon Appetito!”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 2 października 2018 r. : Warsztaty „Obiad jak u włoskiej babci”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 30 września 2018 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Valerio Cusmai
  • 12 września 2018 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 22 maja 2017 r. : Warsztaty „Primavera Italiana”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 26 marca 2018 r.: Warsztaty „Buona pizza – dla dzieci”, prowadzenie: Michał Byrczek
  • 19 marca 2018 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 16 lutego 2018 r. : Warsztaty „Kolacja Romea i Julii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 24 stycznia 2018 r.: Warsztaty „Buona pizza”, prowadzenie: Carlo Bognolo i Patryk Krysta
  • 23 stycznia 2018 r.: Warsztaty „Buona pizza”, prowadzenie: Carlo Bognolo i Patryk Krysta
  • 18 listopada 2017 r. : Warsztaty „L’autunno Italiano”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 30-31 listopada 2017 r. : Warsztaty zamknięte „Dwudniowe warsztaty kuchni włoskiej dla branży”, prowadzenie: Bartek Kieżun
  • 21 października 2017 r. : Warsztaty „Bambini in cucina”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 30 września 2017 r. : Warsztaty „Przedłużamy lato – bakłażany i cukinie w kuchni włoskiej”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 12 września 2017 r.:  Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 14 czerwca 2017 r.:  Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 5 czerwca 2017 r.:  Warsztaty dla dzieci „Bambini in cucina”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 13 maja 2017 r.: Pokaz kulinarny dla BioBazaru „Kuchnia południa Włoch według Kasi i Valerio”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 9 kwietnia 2017 r.:  Warsztaty dla dzieci „Bambini in cucina”, prowadzenie: Marta Raj
  • 20 marca 2017 r. : Warsztaty „Primavera Italiana”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 11 lutego 2017 r.: Warsztaty „Toskania: romantycznie i pysznie”, prowadzenie: Karolina Lenart
  • 16 lutego 2017 r.: Warsztaty „Toskania: romantycznie i pysznie”, prowadzenie: Karolina Lenart
  • 26 stycznia 2017 r.: Warsztaty „Sycylisjki street food i kuchnia domowa”, prowadzenie: Adriana Vinciguerra i Luigi
  • 20 grudnia 2016 r.: Warsztaty „Boże Narodzenie w Apulii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 10 grudnia 2016 r.:Warsztaty „Boże Narodzenie w Apulii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 31 maja 2016 r.: Warsztaty „Kocham pizzę!”, prowadzenie: pizzaiolo Roberto Scarpino
  • 14 maja 2016 r.: Warsztaty „Obalamy mity kuchni włoskiej”, prowadzenie: Chef Cesare Candido
  • 13 lutego 2016 r.: Warsztaty „Włochy od kuchni”, prowadzenie: Chef Edoarado Mallozzi
  • 5 stycznia 2016 r.: Pokaz kulinarny„Prawdziwa kuchnia włoska”,  prowadzenie: Chef Edoardo Mallozzi

4 thoughts on “Najbliższe warsztaty kulinarne Bosko-Włosko

  1. Gosia Reply

    Byłam na warsztatach z Bożego Narodzenia w Apulii! Było super!!! Atmosfera wspaniała, przyjazna i pyszne jedzonko. Polecam jeśli ktoś lubi się trochę pobawić przy „garach”!

  2. Pingback: Polenta pasticciata - zapiekana polenta z dodatkami - Bosko-Włosko

  3. Pingback: Przepis na risotto z marakują

  4. Pingback: Struffoli napoletani - słodkości Boże Narodzenie i karnawał - Bosko-Włosko

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *