Jak najlepiej poznać kuchnię włoską? Oczywiście na naszych warsztatach kulinarnych, które prowadzą szefowie kuchni, smakosze, miłośnicy włoskiego gotowania!
Sprawdź nasze aktualne warsztaty!

Dowiedz się więcej! Napisz lub zadzwoń: warsztaty@bosko-wlosko.pl, tel. 506 80 90 22
Najbliższe warsztaty:
“Kulinarna Toskania”
– warsztaty z szefową kuchni Karoliną Lenart
21 listopada 2020 | sobota | 17:00-20:00
Studio kulinarne “Pole do popisu”, ul. Opolska 17 | Katowice
Czy listopad musi być ponury i smutny? Oczywiście nie, jeśli tylko wprowadzimy się w odpowiedni nastrój
Tym razem, na naszych warsztatach odwiedzimy piękną i romantyczną Toskanię. Wasze podniebienia poznają bliżej jej bajeczne smaki.
Warsztaty poprowadzi Karolina Lenart – szefowa kuchni, na codzień pracująca w przepięknym mieście Lukka w Toskanii. Polka, która tak przesiąknęła toskańską atmosferą, że można ją już pomylić z rodowitą Włoszką (przekonacie się). Doskonale włada włoskim językiem i przede wszystkim… smakiem! Gotuje w zgodzie z porami roku i dostępnością lokalnych produktów.
⭐ A oto, co znajdzie się w naszym toskańskim menu:
1. Crostini Toscani – pyszne grzanki z szałwią, wątróbką i słodkim winem.
2. Pollo alla Cacciatora – smakowity kurczak po myśliwsku.
3. Cantuccini al mandorle – znane i lubiane podwójnie pieczone ciasteczka cantuccini z migdałami.
⭐ Informacje i zapisy:
DATA: 21 listopada 2020 r., godz. 17:00-20:00
MIEJSCE: ul. Opolska 17, Katowice (Studio kulinarne “Pole do popisu”)
CENA: 210 zł/os.
ZAPISY: warsztaty@bosko-wlosko.pl, tel. 506 80 90 22; Ilość miejsc jest ograniczona i decyduje kolejność zgłoszeń. Minimalna liczba uczestników to 12 osób.
REGULAMIN warsztatów znajduje się w Notatkach na naszym profilu FB.
Do tej pory odbyły się następujące warsztaty i pokazy kulinarne:
- 26 września 2020 r.: Warsztaty “Kuchnia włoska bez mięsa” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 10 września 2020 r.: Warsztaty “Buona pizza” – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
- 8 września 2020 r.: Warsztaty “Buona pizza” – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
- 15 lutego 2020 r.: Warsztaty “Kolacja Romea i Julii” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 6 grudnia 2019 r.: Degustacja wina i przekąsek “Włoskie święta w kieliszku i na talerzu” – prowadzenie: Paulina Woźniak
- 29 listopada 2019 r.: Warsztaty zamknięte – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
- 25 listopada 2019 r.: Warsztaty “Smaki Wenecji” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 12 października 2019 r.: Warsztaty kulinarno-fotograficzne “GotuJEMY i fotografuJEMY” – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
- 28 września 2019 r.: Degustacja win i przekąsek: “Toskania w kieliszku i na talerzu” – prowadzenie: Paulina Woźniak
- 16 maja 2019 r.: Warsztaty “Pasta Fresca” – prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 27 kwietnie 2019 r.: Degustacja wina i przekąsek: “Południe Włoch w kieliszku i na talerzu” – prowadzenie: Paulina Woźniak
- 26 marca 2019 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 16 marca 2019 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 23 lutego 2019 r.: Degustacja wina i przekąsek: “Włochy w kieliszku i na talerzu” – prowadzenie: Paulina Woźniak
- 24 stycznia 2019 r.: Warsztaty “Appetito per l’Italia”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 4 grudnia 2018 r.: Warsztaty “Buon Appetito!”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 2 października 2018 r. : Warsztaty “Obiad jak u włoskiej babci”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 30 września 2018 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Valerio Cusmai
- 12 września 2018 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 22 maja 2017 r. : Warsztaty “Primavera Italiana”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 26 marca 2018 r.: Warsztaty “Buona pizza – dla dzieci”, prowadzenie: Michał Byrczek
- 19 marca 2018 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 16 lutego 2018 r. : Warsztaty “Kolacja Romea i Julii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 24 stycznia 2018 r.: Warsztaty “Buona pizza”, prowadzenie: Carlo Bognolo i Patryk Krysta
- 23 stycznia 2018 r.: Warsztaty “Buona pizza”, prowadzenie: Carlo Bognolo i Patryk Krysta
- 18 listopada 2017 r. : Warsztaty “L’autunno Italiano”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 30-31 listopada 2017 r. : Warsztaty zamknięte “Dwudniowe warsztaty kuchni włoskiej dla branży”, prowadzenie: Bartek Kieżun
- 21 października 2017 r. : Warsztaty “Bambini in cucina”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 30 września 2017 r. : Warsztaty “Przedłużamy lato – bakłażany i cukinie w kuchni włoskiej”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 12 września 2017 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 14 czerwca 2017 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 5 czerwca 2017 r.: Warsztaty dla dzieci “Bambini in cucina”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 13 maja 2017 r.: Pokaz kulinarny dla BioBazaru “Kuchnia południa Włoch według Kasi i Valerio”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 9 kwietnia 2017 r.: Warsztaty dla dzieci “Bambini in cucina”, prowadzenie: Marta Raj
- 20 marca 2017 r. : Warsztaty “Primavera Italiana”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 11 lutego 2017 r.: Warsztaty “Toskania: romantycznie i pysznie”, prowadzenie: Karolina Lenart
- 16 lutego 2017 r.: Warsztaty “Toskania: romantycznie i pysznie”, prowadzenie: Karolina Lenart
- 26 stycznia 2017 r.: Warsztaty “Sycylisjki street food i kuchnia domowa”, prowadzenie: Adriana Vinciguerra i Luigi
- 20 grudnia 2016 r.: Warsztaty “Boże Narodzenie w Apulii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 10 grudnia 2016 r.:Warsztaty “Boże Narodzenie w Apulii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 31 maja 2016 r.: Warsztaty “Kocham pizzę!”, prowadzenie: pizzaiolo Roberto Scarpino
- 14 maja 2016 r.: Warsztaty “Obalamy mity kuchni włoskiej”, prowadzenie: Chef Cesare Candido
- 13 lutego 2016 r.: Warsztaty “Włochy od kuchni”, prowadzenie: Chef Edoarado Mallozzi
- 5 stycznia 2016 r.: Pokaz kulinarny“Prawdziwa kuchnia włoska”, prowadzenie: Chef Edoardo Mallozzi
Byłam na warsztatach z Bożego Narodzenia w Apulii! Było super!!! Atmosfera wspaniała, przyjazna i pyszne jedzonko. Polecam jeśli ktoś lubi się trochę pobawić przy “garach”!
Pingback: Polenta pasticciata - zapiekana polenta z dodatkami - Bosko-Włosko
Pingback: Przepis na risotto z marakują
Pingback: Struffoli napoletani - słodkości Boże Narodzenie i karnawał - Bosko-Włosko