Jak najlepiej poznać kuchnię włoską? Oczywiście na naszych warsztatach kulinarnych, które prowadzą szefowie kuchni, smakosze, miłośnicy włoskiego gotowania!
Sprawdź nasze aktualne warsztaty!

Dowiedz się więcej! Napisz lub zadzwoń: warsztaty@bosko-wlosko.pl, tel. 506 80 90 22
Najbliższe warsztaty i degustacje:
“Gotujemy i fotografujemy”
– warsztaty kulinarno-fotograficzne z szefowową kuchni Agnieszką Jasińską
25 marca 2023 | sobota | 10:00-14:00
Studio kulinarne “Przystanek 11”, ul. Paderewskiego 11 | Zabrze
Jemy także oczami, prawda? Dlatego włoskie warsztaty kulinarno-fotograficzne – “GotuJEMY i fotografuJEMY”, to propozycja dla amatorów gotowania i fotografowania jedzenia w pięknej aranżacji, z wykorzystaniem Waszych smartfonów i aparatów!
Warsztat jest skierowany do osób, które kochają włoską kuchnię i chcą nauczyć się podstaw fotografii kulinarnej, a także i kilku bardziej zaawansowanych “smaczków”.
Warsztat jest skierowany do osób, które kochają włoską kuchnię i chcą nauczyć się podstaw fotografii kulinarnej, a także i kilku bardziej zaawansowanych “smaczków”.




1. Tortino di patate con uovo e tartufo czyli: Zapiekanka gratin z jajkiem w koszulce i truflą.
2. Risotto al cavolo rosso e fonduta di parmigiano czyli: Fioletowe risotto z prażonymi orzechami i parmezanem.
3. Girella innevata czyli: Rolada biszkoptowa z owocami.

Warsztaty poprowadzi Agnieszka Jasińska – Kulinarne Nawigacje – Finalistka Hell`s Kitchen. Absolwentka międzynarodowych kursów kulinarnych. Kucharz i trener w gastronomii . Miłośniczka sezonowych produktów i smacznej kuchni. Pasjonatka tradycyjnych przepisów, które przygotowuje w nowoczesnym i zaskakującym wydaniu. Fotograf kulinarny współpracujący z magazynami o tematyce kulinarno-podróżniczej.

DATA: 25 marca 2023 r., godz. 10:00-14:00 (3-4 h)
MIEJSCE: ul. Paderewskiego 11, Zabrze (Studio kulinarne “Przystanek 11”)
CENA: 270 zł/os.
ZAPISY: napisz na adres warsztaty@bosko-wlosko.pl (informacje: tel. 506 80 90 22); Ilość miejsc jest ograniczona i decyduje kolejność zgłoszeń. Minimalna liczba uczestników to 12 osób.
Zapisy trwają do 20 marca.
REGULAMIN warsztatów znajduje się na stronie: https://bit.ly/3Y0srQd
Do tej pory odbyły się następujące warsztaty i pokazy kulinarne:
- 14 stycznia 2022 r.: Warsztaty “Buona Pizza” – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
- 24 listopada 2022 r.: Degustacja win “Wstęp do świata win włoskich” – prowadzenie: Anna Pławecka
- 15 października 2022 r.: Warsztaty “Kuchnia sycylijska” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 28 maja 2022 r.: Warsztaty“Gotujemy i mówimy po włosku” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 23 kwietnia 2022 r.: Warsztaty “Gotujemy po włosku: pizza i calzone” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 22 stycznia 2022 r.: Warsztaty “Kuchnia włoska bez mięsa 2” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 26 września 2020 r.: Warsztaty “Kuchnia włoska bez mięsa” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 10 września 2020 r.: Warsztaty “Buona pizza” – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
- 8 września 2020 r.: Warsztaty “Buona pizza” – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
- 15 lutego 2020 r.: Warsztaty “Kolacja Romea i Julii” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 6 grudnia 2019 r.: Degustacja wina i przekąsek “Włoskie święta w kieliszku i na talerzu” – prowadzenie: Paulina Woźniak
- 29 listopada 2019 r.: Warsztaty zamknięte – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
- 25 listopada 2019 r.: Warsztaty “Smaki Wenecji” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 12 października 2019 r.: Warsztaty kulinarno-fotograficzne “GotuJEMY i fotografuJEMY” – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
- 28 września 2019 r.: Degustacja win i przekąsek: “Toskania w kieliszku i na talerzu” – prowadzenie: Paulina Woźniak
- 16 maja 2019 r.: Warsztaty “Pasta Fresca” – prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 27 kwietnie 2019 r.: Degustacja wina i przekąsek: “Południe Włoch w kieliszku i na talerzu” – prowadzenie: Paulina Woźniak
- 26 marca 2019 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 16 marca 2019 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 23 lutego 2019 r.: Degustacja wina i przekąsek: “Włochy w kieliszku i na talerzu” – prowadzenie: Paulina Woźniak
- 24 stycznia 2019 r.: Warsztaty “Appetito per l’Italia”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 4 grudnia 2018 r.: Warsztaty “Buon Appetito!”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 2 października 2018 r. : Warsztaty “Obiad jak u włoskiej babci”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 30 września 2018 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Valerio Cusmai
- 12 września 2018 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 22 maja 2017 r. : Warsztaty “Primavera Italiana”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 26 marca 2018 r.: Warsztaty “Buona pizza – dla dzieci”, prowadzenie: Michał Byrczek
- 19 marca 2018 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 16 lutego 2018 r. : Warsztaty “Kolacja Romea i Julii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 24 stycznia 2018 r.: Warsztaty “Buona pizza”, prowadzenie: Carlo Bognolo i Patryk Krysta
- 23 stycznia 2018 r.: Warsztaty “Buona pizza”, prowadzenie: Carlo Bognolo i Patryk Krysta
- 18 listopada 2017 r. : Warsztaty “L’autunno Italiano”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 30-31 listopada 2017 r. : Warsztaty zamknięte “Dwudniowe warsztaty kuchni włoskiej dla branży”, prowadzenie: Bartek Kieżun
- 21 października 2017 r. : Warsztaty “Bambini in cucina”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 30 września 2017 r. : Warsztaty “Przedłużamy lato – bakłażany i cukinie w kuchni włoskiej”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 12 września 2017 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 14 czerwca 2017 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 5 czerwca 2017 r.: Warsztaty dla dzieci “Bambini in cucina”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 13 maja 2017 r.: Pokaz kulinarny dla BioBazaru “Kuchnia południa Włoch według Kasi i Valerio”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 9 kwietnia 2017 r.: Warsztaty dla dzieci “Bambini in cucina”, prowadzenie: Marta Raj
- 20 marca 2017 r. : Warsztaty “Primavera Italiana”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 11 lutego 2017 r.: Warsztaty “Toskania: romantycznie i pysznie”, prowadzenie: Karolina Lenart
- 16 lutego 2017 r.: Warsztaty “Toskania: romantycznie i pysznie”, prowadzenie: Karolina Lenart
- 26 stycznia 2017 r.: Warsztaty “Sycylisjki street food i kuchnia domowa”, prowadzenie: Adriana Vinciguerra i Luigi
- 20 grudnia 2016 r.: Warsztaty “Boże Narodzenie w Apulii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 10 grudnia 2016 r.:Warsztaty “Boże Narodzenie w Apulii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 31 maja 2016 r.: Warsztaty “Kocham pizzę!”, prowadzenie: pizzaiolo Roberto Scarpino
- 14 maja 2016 r.: Warsztaty “Obalamy mity kuchni włoskiej”, prowadzenie: Chef Cesare Candido
- 13 lutego 2016 r.: Warsztaty “Włochy od kuchni”, prowadzenie: Chef Edoarado Mallozzi
- 5 stycznia 2016 r.: Pokaz kulinarny“Prawdziwa kuchnia włoska”, prowadzenie: Chef Edoardo Mallozzi
Byłam na warsztatach z Bożego Narodzenia w Apulii! Było super!!! Atmosfera wspaniała, przyjazna i pyszne jedzonko. Polecam jeśli ktoś lubi się trochę pobawić przy “garach”!
Pingback: Polenta pasticciata - zapiekana polenta z dodatkami - Bosko-Włosko
Pingback: Przepis na risotto z marakują
Pingback: Struffoli napoletani - słodkości Boże Narodzenie i karnawał - Bosko-Włosko