Jak najlepiej poznać kuchnię włoską? Oczywiście na naszych warsztatach kulinarnych, które prowadzą szefowie kuchni, smakosze, miłośnicy włoskiego gotowania!
Sprawdź nasze aktualne warsztaty!
Dowiedz się więcej! Napisz lub zadzwoń: warsztaty@bosko-wlosko.pl, tel. 506 80 90 22
Najbliższe warsztaty i degustacje:
“Pasta fresca – domowy makaron po włosku”
– warsztaty kulinarne z Nico Palladini
26 października 2024 | sobota | 11:00-14:00
Studio kulinarne “Przystanek 11”, ul. Paderewskiego 11 | Zabrze
WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ:
“Pasta fresca – czyli domowe makarony po włosku” z Nico Palladini
“Pasta fresca – czyli domowe makarony po włosku” z Nico Palladini
Ten warsztat to obowiązkowa pozycja dla każdego fana kuchni włoskiej, który chce poznać tajniki włoskiego makaronu “własnej produkcji”!
Podczas tego kulinarnego spotkania dowiecie się jak od A do Z przygotować zupełnie różne, trzy rodzaje makaronów.
Zobaczcie, jakie menu dla Was przygotowaliśmy:
MENU
1) RAVIOLI CAPRESI – bazylia, mozzarella i pomidory, to nierozłączne trio o wykwintnych śródziemnomorskich smakach. Tradycyjna Caprese tym razem w wersji Ravioli.
1) RAVIOLI CAPRESI – bazylia, mozzarella i pomidory, to nierozłączne trio o wykwintnych śródziemnomorskich smakach. Tradycyjna Caprese tym razem w wersji Ravioli.
2) FETTUCCINE NERE CON LE COZZE – świeży czarny makaron jajeczny na naszym talerzu w bukiecie małży, pietruszki i wina.
3) LASAGNE AI 4 FORMAGGI – kremowa i smaczna zapiekanka makaronowa, pyszne pierwsze danie idealne na rodzinny obiad, niedziele czy ważne święta.
PROWADZĄCY
Nico Palladini – urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną, ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu i wielu innych.
Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami.
Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier.
Prowadzi warsztaty z klasycznej kuchni włoskiej, z regionalnej, warsztaty z połączeniem potraw i wina. Z wielkim sukcesem prowadzi od kilku lat warsztaty “domowe makarony”, uwielbia też kuchnię śródziemnomorską, uczy, jak przygotować pizzę i focaccię.
Nico Palladini – urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną, ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu i wielu innych.
Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami.
Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier.
Prowadzi warsztaty z klasycznej kuchni włoskiej, z regionalnej, warsztaty z połączeniem potraw i wina. Z wielkim sukcesem prowadzi od kilku lat warsztaty “domowe makarony”, uwielbia też kuchnię śródziemnomorską, uczy, jak przygotować pizzę i focaccię.
INFORMACJE I ZAPISY
DATA: 26 października 2024 r., godz. 11:00-14:00 (sobota)
MIEJSCE:ul. ul. Paderewskiego 11, Zabrze (Studio kulinarne “Przystanek 11”)
CENA: 300 zł/os.
ZAPISY: napisz na adres: warsztaty@bosko-wlosko.pl i podaj imię i nazwisko uczestnika (informacje: tel. 506 80 90 22); Ilość miejsc jest ograniczona i decyduje kolejność zgłoszeń. Minimalna liczba uczestników to 12 osób.
Zapisy trwają do 20 października (decyduje kolejność wpłat).
DATA: 26 października 2024 r., godz. 11:00-14:00 (sobota)
MIEJSCE:ul. ul. Paderewskiego 11, Zabrze (Studio kulinarne “Przystanek 11”)
CENA: 300 zł/os.
ZAPISY: napisz na adres: warsztaty@bosko-wlosko.pl i podaj imię i nazwisko uczestnika (informacje: tel. 506 80 90 22); Ilość miejsc jest ograniczona i decyduje kolejność zgłoszeń. Minimalna liczba uczestników to 12 osób.
Zapisy trwają do 20 października (decyduje kolejność wpłat).
REGULAMIN warsztatów: https://bosko-wlosko.pl/regulamin-warsztatow-kulinarnych…/
“Pizza Party”
– warsztaty kulinarne z Karlito
28 września 2024 | sobota | 11:00-14:00
Studio kulinarne “Przystanek 11”, ul. Paderewskiego 11 | Zabrze
/brak miejsc/
Historia pizzy zaczyna się w starożytności, kiedy to różne
starożytne kultury przygotowywały proste podpłomyki z kilkoma
dodatkami.
Prekursorem pizzy była prawdopodobnie focaccia, podpłomyk
znany Rzymianom jako „panis focacius”, do którego następnie
dorzucano dodatki. Nowoczesna pizza wyewoluowała z tego typu
dań na płaskie pieczywo w Neapolu we Włoszech w XVIII lub na
początku XIX wieku.
starożytne kultury przygotowywały proste podpłomyki z kilkoma
dodatkami.
Prekursorem pizzy była prawdopodobnie focaccia, podpłomyk
znany Rzymianom jako „panis focacius”, do którego następnie
dorzucano dodatki. Nowoczesna pizza wyewoluowała z tego typu
dań na płaskie pieczywo w Neapolu we Włoszech w XVIII lub na
początku XIX wieku.
Podczas naszych warsztatów skupimy się na nauce przygotowania ciasta, sosu, formowania i wypiekaniu gotowych placków z dodatkami. Czeka na Was dużo dobrej zabawy i praktycznej wiedzy!
Menu:
Aperol Spritz – wspólnie przygotujemy kultowy już napój; w wersji klasycznej lub bezalkohlowej.
Pizza Margherita Napoletana
Autentyczna Pizza Margherita to absolutna KRÓLOWA pizzy – delikatna, ale bogata i aromatyczna; oryginalna receptura wykorzystuje bazę neapolitańską i jest zwieńczona 4 wysokiej jakości składnikami..
Pizza Diavola
Diavola to odmiana włoskiej pizzy tradycyjnie polana sosem pomidorowym, serem mozzarella, pikantnym salami i ostrymi papryczkami chili.
Pizza prosciutto, rucola e granna padano
To klasyczna pizza margherita, na którą zaraz po ugotowaniu dodaje się pokrojoną w plastry szynkę, świeżą rukolę i starty parmezan.
Pizza Bianca z mortadellą i pistacjami
Pizza inna niż wszystkie. Idealne połączenie sosu z ricotty, mortadeli i pistacji.
Aperol Spritz – wspólnie przygotujemy kultowy już napój; w wersji klasycznej lub bezalkohlowej.
Pizza Margherita Napoletana
Autentyczna Pizza Margherita to absolutna KRÓLOWA pizzy – delikatna, ale bogata i aromatyczna; oryginalna receptura wykorzystuje bazę neapolitańską i jest zwieńczona 4 wysokiej jakości składnikami..
Pizza Diavola
Diavola to odmiana włoskiej pizzy tradycyjnie polana sosem pomidorowym, serem mozzarella, pikantnym salami i ostrymi papryczkami chili.
Pizza prosciutto, rucola e granna padano
To klasyczna pizza margherita, na którą zaraz po ugotowaniu dodaje się pokrojoną w plastry szynkę, świeżą rukolę i starty parmezan.
Pizza Bianca z mortadellą i pistacjami
Pizza inna niż wszystkie. Idealne połączenie sosu z ricotty, mortadeli i pistacji.
PROWADZĄCY
Karlito – Pasjonat i miłośnik kuchni włoskiej oraz śródziemnomorskiej, z pochodzenia pół Włoch, pół Belg, przyciąga ludzi swoja niesamowitą energią i charyzmą. Swoje kulinarne doświadczenia zbierał na całym świecie, od prowadzenia własnej restauracji nad morzem w Wietnamie po pracę jako szef kuchni czy Food Manager w różnych lokalizacjach takich jak Włochy, Hiszpania, Francja, Grecja, Belgia… Zainspirowany licznymi podróżami, obecnie chętnie dzieli się swoją kulinarną pasją, prowadząc warsztaty pod marką Karlito’s Way.
Karlito – Pasjonat i miłośnik kuchni włoskiej oraz śródziemnomorskiej, z pochodzenia pół Włoch, pół Belg, przyciąga ludzi swoja niesamowitą energią i charyzmą. Swoje kulinarne doświadczenia zbierał na całym świecie, od prowadzenia własnej restauracji nad morzem w Wietnamie po pracę jako szef kuchni czy Food Manager w różnych lokalizacjach takich jak Włochy, Hiszpania, Francja, Grecja, Belgia… Zainspirowany licznymi podróżami, obecnie chętnie dzieli się swoją kulinarną pasją, prowadząc warsztaty pod marką Karlito’s Way.
INFORMACJE I ZAPISY
DATA: 28 września 2024 r., godz. 11:00-14:00 (sobota)
MIEJSCE: ul. ul. Paderewskiego 11, Zabrze (Studio kulinarne “Przystanek 11”)
CENA: 300 zł/os.
ZAPISY: napisz na adres: warsztaty@bosko-wlosko.pl i podaj imię i nazwisko uczestnika (informacje: tel. 506 80 90 22); Ilość miejsc jest ograniczona i decyduje kolejność zgłoszeń. Minimalna liczba uczestników to 12 osób.
Zapisy trwają do 20 września (decyduje kolejność wpłat).
DATA: 28 września 2024 r., godz. 11:00-14:00 (sobota)
MIEJSCE: ul. ul. Paderewskiego 11, Zabrze (Studio kulinarne “Przystanek 11”)
CENA: 300 zł/os.
ZAPISY: napisz na adres: warsztaty@bosko-wlosko.pl i podaj imię i nazwisko uczestnika (informacje: tel. 506 80 90 22); Ilość miejsc jest ograniczona i decyduje kolejność zgłoszeń. Minimalna liczba uczestników to 12 osób.
Zapisy trwają do 20 września (decyduje kolejność wpłat).
REGULAMIN warsztatów: https://bosko-wlosko.pl/regulamin-warsztatow-kulinarnych…/
“Włoskie wakacje – czyli kuchnia włoska pełna warzyw i słońca”
– warsztaty kulinarne z Nico Palladini
31 sierpnia 2024 | sobota | 11:00-14:00
Studio kulinarne “Przystanek 11”, ul. Paderewskiego 11 | Zabrze
/brak miejsc/
WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ: “Włoskie wakacje – czyli kuchnia pełna warzyw i słońca ” z Nico Palladini
Specjalny, wakacyjny warsztat, w którym będą królować warzywa, ciekawe smaki, orzeźwienie i włoskie opowieści
Oto menu, które dla Was przygotowaliśmy:
MENU
1) Gnocco Fritto z grillowanymi warzywami i serem stracchino – wytrawne gnocco prosto z Emilii Romanii w bukiecie grillowanych warzyw z serem stracchino.
2) Caponata siciliana – sycylijski specjał warzywny z bakłażana, pomidorów i selera naciowego z dodatkiem zielonych oliwek i kaparów.
3) Coppa variegata al limone con frutti di bosco – przepyszny pucharek z kremem cytrynowym na bazie mascarpone i owocami leśnymi.
1) Gnocco Fritto z grillowanymi warzywami i serem stracchino – wytrawne gnocco prosto z Emilii Romanii w bukiecie grillowanych warzyw z serem stracchino.
2) Caponata siciliana – sycylijski specjał warzywny z bakłażana, pomidorów i selera naciowego z dodatkiem zielonych oliwek i kaparów.
3) Coppa variegata al limone con frutti di bosco – przepyszny pucharek z kremem cytrynowym na bazie mascarpone i owocami leśnymi.
PROWADZĄCY
Nico Palladini – urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną, ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu i wielu innych.
Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami.
Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier.
Prowadzi warsztaty z klasycznej kuchni włoskiej, z regionalnej, warsztaty z połączeniem potraw i wina. Z wielkim sukcesem prowadzi od kilku lat warsztaty “domowe makarony”, uwielbia też kuchnię śródziemnomorską, uczy, jak przygotować pizzę i focaccię.
Nico Palladini – urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną, ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu i wielu innych.
Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami.
Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier.
Prowadzi warsztaty z klasycznej kuchni włoskiej, z regionalnej, warsztaty z połączeniem potraw i wina. Z wielkim sukcesem prowadzi od kilku lat warsztaty “domowe makarony”, uwielbia też kuchnię śródziemnomorską, uczy, jak przygotować pizzę i focaccię.
INFORMACJE I ZAPISY
DATA: 31 sierpnia 2024 r., godz. 11:00-14:00 (sobota)
MIEJSCE:ul. ul. Paderewskiego 11, Zabrze (Studio kulinarne “Przystanek 11”)
CENA: 300 zł/os.
ZAPISY: napisz na adres: warsztaty@bosko-wlosko.pl i podaj imię i nazwisko uczestnika (informacje: tel. 506 80 90 22); Ilość miejsc jest ograniczona i decyduje kolejność zgłoszeń. Minimalna liczba uczestników to 12 osób.
Zapisy trwają do 25 sierpnia (decyduje kolejność wpłat).
DATA: 31 sierpnia 2024 r., godz. 11:00-14:00 (sobota)
MIEJSCE:ul. ul. Paderewskiego 11, Zabrze (Studio kulinarne “Przystanek 11”)
CENA: 300 zł/os.
ZAPISY: napisz na adres: warsztaty@bosko-wlosko.pl i podaj imię i nazwisko uczestnika (informacje: tel. 506 80 90 22); Ilość miejsc jest ograniczona i decyduje kolejność zgłoszeń. Minimalna liczba uczestników to 12 osób.
Zapisy trwają do 25 sierpnia (decyduje kolejność wpłat).
REGULAMIN warsztatów: https://bosko-wlosko.pl/regulamin-warsztatow-kulinarnych…/
Do tej pory odbyły się następujące warsztaty i pokazy kulinarne:
- 19 czerwca.2024 r.: Warsztaty zamknięte – prowadzenie: Karlito’s Way
- 11 maja 2024 r.: Warsztaty “Bari e Salento – kuchnia Apulii” – prowadzenie: Nicola Palladini
- 27 kwietnia 2024 r.: Warsztaty “Pizza Party” – prowadzenie: Karlito’s Way
- 13 kwietnia 2024 r.: Warsztaty “Bari e Salento – kuchnia Apulii” – prowadzenie: Nicola Palladini
- 9 marca 2024 r.: Warsztaty “Cucina romana – kuchnia rzymska” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 17 lutego 2024 r.: Warsztaty “Pizza Party” – prowadzenie: Karlito’s Way
- 12 grudnia 2023 r.: Warsztaty zamknięte – prowadzenie: Karlito’s Way
- 30 listopada 2023 r.: Warsztaty zamknięte – prowadzenie: Karlito’s Way
- 25 listopada 2023 r.: Warsztaty “Pizza Party” – prowadzenie: Karlito’s Way
- 14 października 2023 r.: Warsztaty “Cucina romana – kuchnia rzymska” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 30 września 2023 r. Warsztaty “Pasta e risotto bar” – prowadzenie: Karlito’s Way
- 16 września 2023 r. Warsztaty “Pasta e risotto bar” – prowadzenie: Karlito’s Way
- 15 września 2023 r. Warsztaty zamknięte – prowadzenie: Karlito’s Way
- 29 sierpnia 2023 r.: Warsztaty zamknięte – prowadzenie: Karlito’s Way
- 26 sierpnia 2023 r.: Warsztaty zamknięte/wieczór panieński – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 27 maja 2023 r.: Warsztaty “Włoskie makarony” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 25 marca 2023 r.: Warsztaty “Gotujemy i fotografujemy” – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
- 14 stycznia 2023 r.: Warsztaty “Buona Pizza” – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
- 24 listopada 2022 r.: Degustacja win “Wstęp do świata win włoskich” – prowadzenie: Anna Pławecka
- 15 października 2022 r.: Warsztaty “Kuchnia sycylijska” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 28 maja 2022 r.: Warsztaty“Gotujemy i mówimy po włosku” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 23 kwietnia 2022 r.: Warsztaty “Gotujemy po włosku: pizza i calzone” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 22 stycznia 2022 r.: Warsztaty “Kuchnia włoska bez mięsa 2” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 26 września 2020 r.: Warsztaty “Kuchnia włoska bez mięsa” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 10 września 2020 r.: Warsztaty “Buona pizza” – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
- 8 września 2020 r.: Warsztaty “Buona pizza” – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
- 15 lutego 2020 r.: Warsztaty “Kolacja Romea i Julii” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 6 grudnia 2019 r.: Degustacja wina i przekąsek “Włoskie święta w kieliszku i na talerzu” – prowadzenie: Paulina Woźniak
- 29 listopada 2019 r.: Warsztaty zamknięte – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
- 25 listopada 2019 r.: Warsztaty “Smaki Wenecji” – prowadzenie: Carlo Bognolo
- 12 października 2019 r.: Warsztaty kulinarno-fotograficzne “GotuJEMY i fotografuJEMY” – prowadzenie: Agnieszka Jasińska
- 28 września 2019 r.: Degustacja win i przekąsek: “Toskania w kieliszku i na talerzu” – prowadzenie: Paulina Woźniak
- 16 maja 2019 r.: Warsztaty “Pasta Fresca” – prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 27 kwietnie 2019 r.: Degustacja wina i przekąsek: “Południe Włoch w kieliszku i na talerzu” – prowadzenie: Paulina Woźniak
- 26 marca 2019 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 16 marca 2019 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 23 lutego 2019 r.: Degustacja wina i przekąsek: “Włochy w kieliszku i na talerzu” – prowadzenie: Paulina Woźniak
- 24 stycznia 2019 r.: Warsztaty “Appetito per l’Italia”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 4 grudnia 2018 r.: Warsztaty “Buon Appetito!”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 2 października 2018 r. : Warsztaty “Obiad jak u włoskiej babci”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 30 września 2018 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Valerio Cusmai
- 12 września 2018 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 22 maja 2017 r. : Warsztaty “Primavera Italiana”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 26 marca 2018 r.: Warsztaty “Buona pizza – dla dzieci”, prowadzenie: Michał Byrczek
- 19 marca 2018 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 16 lutego 2018 r. : Warsztaty “Kolacja Romea i Julii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 24 stycznia 2018 r.: Warsztaty “Buona pizza”, prowadzenie: Carlo Bognolo i Patryk Krysta
- 23 stycznia 2018 r.: Warsztaty “Buona pizza”, prowadzenie: Carlo Bognolo i Patryk Krysta
- 18 listopada 2017 r. : Warsztaty “L’autunno Italiano”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 30-31 listopada 2017 r. : Warsztaty zamknięte “Dwudniowe warsztaty kuchni włoskiej dla branży”, prowadzenie: Bartek Kieżun
- 21 października 2017 r. : Warsztaty “Bambini in cucina”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 30 września 2017 r. : Warsztaty “Przedłużamy lato – bakłażany i cukinie w kuchni włoskiej”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 12 września 2017 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 14 czerwca 2017 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 5 czerwca 2017 r.: Warsztaty dla dzieci “Bambini in cucina”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 13 maja 2017 r.: Pokaz kulinarny dla BioBazaru “Kuchnia południa Włoch według Kasi i Valerio”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 9 kwietnia 2017 r.: Warsztaty dla dzieci “Bambini in cucina”, prowadzenie: Marta Raj
- 20 marca 2017 r. : Warsztaty “Primavera Italiana”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
- 11 lutego 2017 r.: Warsztaty “Toskania: romantycznie i pysznie”, prowadzenie: Karolina Lenart
- 16 lutego 2017 r.: Warsztaty “Toskania: romantycznie i pysznie”, prowadzenie: Karolina Lenart
- 26 stycznia 2017 r.: Warsztaty “Sycylisjki street food i kuchnia domowa”, prowadzenie: Adriana Vinciguerra i Luigi
- 20 grudnia 2016 r.: Warsztaty “Boże Narodzenie w Apulii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 10 grudnia 2016 r.:Warsztaty “Boże Narodzenie w Apulii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
- 31 maja 2016 r.: Warsztaty “Kocham pizzę!”, prowadzenie: pizzaiolo Roberto Scarpino
- 14 maja 2016 r.: Warsztaty “Obalamy mity kuchni włoskiej”, prowadzenie: Chef Cesare Candido
- 13 lutego 2016 r.: Warsztaty “Włochy od kuchni”, prowadzenie: Chef Edoarado Mallozzi
- 5 stycznia 2016 r.: Pokaz kulinarny“Prawdziwa kuchnia włoska”, prowadzenie: Chef Edoardo Mallozzi
Byłam na warsztatach z Bożego Narodzenia w Apulii! Było super!!! Atmosfera wspaniała, przyjazna i pyszne jedzonko. Polecam jeśli ktoś lubi się trochę pobawić przy “garach”!
Pingback: Polenta pasticciata - zapiekana polenta z dodatkami - Bosko-Włosko
Pingback: Przepis na risotto z marakują
Pingback: Struffoli napoletani - słodkości Boże Narodzenie i karnawał - Bosko-Włosko