Włochy od kuchni cz. 1

Na pierwszych warsztatach Bosko-Włosko, jak w prawdziwej włoskiej familii! Uczestnicy w wieku od 4 miesięcy (pozdrawiamy maleńką Alę) do 63 lat, duży stół, wspólne gotowanie, spontaniczne kulinarne emocje.

Warsztaty kierowaliśmy w stronę amatorów gotowania, wszystkim nałogowym „zjadaczom lasagne”, i tym którzy mieli ochotę spędzić kilka godzin we wspaniałej włoskiej atmosferze, pod czujnym okiem włoskiego szefa kuchni, który uczył nie tylko jak potrawy przygotować, ale także skąd wzięły się na stołach włoskich rodzin i z jakich składników są wykonane. Kuchnią dla nas w tym dniu była sala do zajęć praktycznych Szkoły Gastronomicznej-Hotelarskiej w Sosnowcu.
Już na początku, prowadzący spotkanie Chef Edoardo Mallozzi, „kupił” wszystkich, częstując swoim genialnym tiramisu. A pod koniec, uczestnicy odwdzięczyli się pysznymi gnocchi, polentą z mięsnym ragu, tagliatelle z rukolą, focaccią i bułeczkami mlecznymi, wykonanymi jak sami widzieliśmy – z wielkim sercem! Bo kuchnia włoska to miłość: do jedzenia i do życia.

_DSC3290

bosko-wlosko_00001

bosko-wlosko_00002

bosko-wlosko_00003

bosko-wlosko_00004

bosko-wlosko_00005

bosko-wlosko_00006

bosko-wlosko_00007

bosko-wlosko_00008

bosko-wlosko_00010

bosko-wlosko_00011

bosko-wlosko_00012

bosko-wlosko_00014

bosko-wlosko_00015

bosko-wlosko_00016

bosko-wlosko_00017

bosko-wlosko_00018

bosko-wlosko_00020

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *