Na pierwszych warsztatach Bosko-Włosko, jak w prawdziwej włoskiej familii! Uczestnicy w wieku od 4 miesięcy (pozdrawiamy maleńką Alę) do 63 lat, duży stół, wspólne gotowanie, spontaniczne kulinarne emocje.
Warsztaty kierowaliśmy w stronę amatorów gotowania, wszystkim nałogowym “zjadaczom lasagne”, i tym którzy mieli ochotę spędzić kilka godzin we wspaniałej włoskiej atmosferze, pod czujnym okiem włoskiego szefa kuchni, który uczył nie tylko jak potrawy przygotować, ale także skąd wzięły się na stołach włoskich rodzin i z jakich składników są wykonane. Kuchnią dla nas w tym dniu była sala do zajęć praktycznych Szkoły Gastronomicznej-Hotelarskiej w Sosnowcu.
Już na początku, prowadzący spotkanie Chef Edoardo Mallozzi, “kupił” wszystkich, częstując swoim genialnym tiramisu. A pod koniec, uczestnicy odwdzięczyli się pysznymi gnocchi, polentą z mięsnym ragu, tagliatelle z rukolą, focaccią i bułeczkami mlecznymi, wykonanymi jak sami widzieliśmy – z wielkim sercem! Bo kuchnia włoska to miłość: do jedzenia i do życia.