Działo się, działo! A ile gotowało! Pod okiem mistrza kuchni włoskiej – Cesare Candido, przeprowadziliśmy wspaniałe warsztaty, pełne cennych wskazówek i pełne smaku.
Za nami kolejne warsztaty. Tym razem zmierzyliśmy się z najpopularniejszymi, włoskimi stereotypami: śmietana w spaghetti alla carbonara? Nie! To może amaretto w Tiramisu’? Nigdy w życiu! – A to tylko kilka z nich. Nasi uczestnicy wyszli z tego bardzo intensywnego kursu z głowami pełnymi cennych wskazówek i brzuchami pełnymi włoskich przysmaków. Wszystko co się nie zmieściło (w żołądku), pięknie spakowaliśmy “na potem”. Nic się przecież nie może zmarnować z tej włoskiej uczty w czterech aktach!
Dziś gotowaliśmy: przystawka: Caponata alla siciliana; pierwsze danie: Spaghetti alla carbonara, drugie danie: Saltimbocca alla romana i deser: Tiramisu’. Zestaw na medal!