Najbliższe warsztaty kulinarne Bosko-Włosko

,Jak najlepiej poznać kuchnię włoską? Oczywiście na naszych warsztatach kulinarnych, które prowadzą szefowie kuchni, smakosze, miłośnicy włoskiego gotowania!

Sprawdź nasze aktualne warsztaty!

photo by proste kolory (prostekolory.com)

Dowiedz się więcej! Napisz lub zadzwoń: warsztaty@bosko-wlosko.pl, tel. 506 80 90 22


Najbliższe warsztaty:


„Włochy w kieliszku i na talerzu” –

degustacja win i przekąsek włoskich

23 lutego (sobota) 19:00-21:00

Jeżeli wino i jedzenie to dla Ciebie połączenie idealne, nie może Cię zabraknąć podczas naszego kolejnego, włoskiego spotkania!

Zapraszamy na wieczór z degustacją win włoskich, którym towarzyszyć specjalnie dobrane, włoskie przekąski. 

W naszym menu znajdą się:

👉 WINA
1. Chardonnay / Sauvignon – sycylijski kupaż, lekki, orzeźwiający, cytrusowy – idealny do lekkich przekąsem i jako wspomnienie lata, delikatnie półwytrawny.
2. Trebbiano d’Abruzzo – szczep charakterystyczny dla Abruzji, który zachwyca delikatnymi kwiatami i mieszanką egzotycznych owoców.
3. Chardonnay – Dolomity, świeże, cytrusowo – brzoskwiniowe, przyjemny, delikatny i owocowy zapach – przeważają dojrzałe jabłka. Harmonijne, lekko aromatyczne.
4. Nero di Troia – wino z puglijskiej winnicy założonej w 1948 roku, które spędziło 10 miesięcy w kadziach ze stali nierdzewnej. Srebrny medal w Internatinal Wine Challenge i brązowy w Decanter World Wine Awards.
5. Montepulciano d’Abruzzo – klasyczne Montepulciano z Abruzji z aromatem dojrzałych czerwonych owoców, lukrecji i pikantnych przypraw. Pełne, miękkie, soczyste.
👉 PRZYSTAWKI
1. Foccacia z rozmarynem i solą morską z wyborem oliw.
2. Mini bruschetty z tatarem ze świeżego i suszonego pomidora z cebulą i czosnkiem oraz z bakłażan .
3. Kalmary baby, faszerowane risotto cytrynowym.
4. Domowy makaron z owocami morza.
5. Carpaccio wołowe z parmezanem, rukolą, kaparami, pieprzem.
👉 INFORMACJE I ZAPISY
DATA: 23 lutego 2019 r, godz. 19:00-21:00
MIEJSCE: Pepita Tapas & Wine Bar, ul. Gliwicka, Katowice
CENA: 129 zł/os.
ZAPISY: warsztaty@bosko-wlosko.pl, tel. 506 80 90 22; Ilość miejsc jest ograniczona i decyduje kolejność zgłoszeń. Minimalna liczba uczestników to 12 osób. Zapisy trwają do 20 lutego 2019 r.

Do tej pory odbyły się następujące warsztaty i pokazy kulinarne:

  • 24 stycznia 2019 r.: Warsztaty „Appetito per l’Italia”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 4 grudnia 2018 r.: Warsztaty „Buon Appetito!”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 2 października 2018 r. : Warsztaty „Obiad jak u włoskiej babci”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 30 września 2018 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Valerio Cusmai
  • 12 września 2018 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 22 maja 2017 r. : Warsztaty „Primavera Italiana”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 26 marca 2018 r.: Warsztaty „Buona pizza – dla dzieci”, prowadzenie: Michał Byrczek
  • 19 marca 2018 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 16 lutego 2018 r. : Warsztaty „Kolacja Romea i Julii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 24 stycznia 2018 r.: Warsztaty „Buona pizza”, prowadzenie: Carlo Bognolo i Patryk Krysta
  • 23 stycznia 2018 r.: Warsztaty „Buona pizza”, prowadzenie: Carlo Bognolo i Patryk Krysta
  • 18 listopada 2017 r. : Warsztaty „L’autunno Italiano”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 30-31 listopada 2017 r. : Warsztaty zamknięte „Dwudniowe warsztaty kuchni włoskiej dla branży”, prowadzenie: Bartek Kieżun
  • 21 października 2017 r. : Warsztaty „Bambini in cucina”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 30 września 2017 r. : Warsztaty „Przedłużamy lato – bakłażany i cukinie w kuchni włoskiej”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 12 września 2017 r.:  Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 14 czerwca 2017 r.:  Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 5 czerwca 2017 r.:  Warsztaty dla dzieci „Bambini in cucina”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 13 maja 2017 r.: Pokaz kulinarny dla BioBazaru „Kuchnia południa Włoch według Kasi i Valerio”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 9 kwietnia 2017 r.:  Warsztaty dla dzieci „Bambini in cucina”, prowadzenie: Marta Raj
  • 20 marca 2017 r. : Warsztaty „Primavera Italiana”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 11 lutego 2017 r.: Warsztaty „Toskania: romantycznie i pysznie”, prowadzenie: Karolina Lenart
  • 16 lutego 2017 r.: Warsztaty „Toskania: romantycznie i pysznie”, prowadzenie: Karolina Lenart
  • 26 stycznia 2017 r.: Warsztaty „Sycylisjki street food i kuchnia domowa”, prowadzenie: Adriana Vinciguerra i Luigi
  • 20 grudnia 2016 r.: Warsztaty „Boże Narodzenie w Apulii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 10 grudnia 2016 r.:Warsztaty „Boże Narodzenie w Apulii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 31 maja 2016 r.: Warsztaty „Kocham pizzę!”, prowadzenie: pizzaiolo Roberto Scarpino
  • 14 maja 2016 r.: Warsztaty „Obalamy mity kuchni włoskiej”, prowadzenie: Chef Cesare Candido
  • 13 lutego 2016 r.: Warsztaty „Włochy od kuchni”, prowadzenie: Chef Edoarado Mallozzi
  • 5 stycznia 2016 r.: Pokaz kulinarny„Prawdziwa kuchnia włoska”,  prowadzenie: Chef Edoardo Mallozzi

 

One thought on “Najbliższe warsztaty kulinarne Bosko-Włosko

  1. Gosia Reply

    Byłam na warsztatach z Bożego Narodzenia w Apulii! Było super!!! Atmosfera wspaniała, przyjazna i pyszne jedzonko. Polecam jeśli ktoś lubi się trochę pobawić przy „garach”!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *