Najbliższe warsztaty kulinarne Bosko-Włosko

Jak najlepiej poznać kuchnię włoską? Oczywiście na naszych warsztatach kulinarnych, które prowadzą szefowie kuchni, smakosze, miłośnicy włoskiego gotowania!

Sprawdź nasze aktualne warsztaty!

photo by proste kolory (prostekolory.com)

Dowiedz się więcej! Napisz lub zadzwoń: warsztaty@bosko-wlosko.pl, tel. 506 80 90 22


Najbliższe warsztaty: 


„Bambini in cucina”

5 czerwca 2018 r., godz. 17:00

Pole do Popisu, ul. Batorego 3a, Katowice

Wspólne gotowanie podczas naszych najbliższych warsztatów, z pewnością będzie pięknym prezentem dla Twojej pociechy na Dzień dziecka! Tym bardziej, że będziemy przygotowywać menu, które świetnie sprawdzi się podczas letnich pikników.

PROWADZĄCY
Tym razem gotować będziemy z Martą Raj i Magdą Styś, czyli ekipą Bosko-Włosko 🙂

Oto, jakie menu proponujemy:

MENU
1. SAŁATKA WŁOSKA z mozzarellą, prosciutto crudo, pomidorkami i dressingiem z oliwy z oliwek – zdrowa i pyszna sałatka warstwowa, którą przygotujemy w słoiku – idealnym do piknikowego koszyka.
2. PIADINA z nadzieniem z serka ricotta i szynki prosciutto cotto – trochę jak wrap, trochę jak naleśnik. Idealna na większy głód, na pewno sprawdzi się na piknikowym kocyku!
3. BISCOTTINI al burro con marmellata – pyszne, maślane ciasteczka z marmoladą – pyszny i „poręczny” deser do zjedzenia „pod chmurką”.

INFORMACJE I ZAPISY

DATA: 5 czerwca 2018 r., godz. 17:00-20:00 (wtorek)
MIEJSCE: ul. Batorego 3a, Katowice (Studio kulinarne „Pole do popisu”)
PROWADZENIE: Marta Raj i Magda Styś
UCZESTNICY: podczas warsztatów dzieci zostają pod opieką rodziców. W razie, gdy rodzic chciałby opuścić na czas warsztatów studio kulinarne, będzie poproszony o podpisanie odpowiedniego oświadczenia. W miejscu warsztatów udostępnimy także salę, w której rodzice będą mogli napić się kawy, herbaty, porozmawiać, czekając na zakończenie warsztatów.
CENA: 160 zł/os (w tym opiekun)
ZAPISY: warsztaty@bosko-wlosko.pl, tel. 506 80 90 22; Ilość miejsc jest ograniczona i decyduje kolejność zgłoszeń. Minimalna liczba uczestników to 12 osób. Zapisy do 31 maja 2018 r.
REGULAMIN warsztatów znajduje się w Notatkach na naszym profilu FB.

Do tej pory odbyły się następujące warsztaty i pokazy kulinarne:

  • 22 maja 2017 r. : Warsztaty „Primavera Italiana”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 26 marca 2018 r.: Warsztaty „Buona pizza – dla dzieci”, prowadzenie: Michał Byrczek
  • 19 marca 2018 r.: Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 16 lutego 2018 r. : Warsztaty „Kolacja Romea i Julii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 24 stycznia 2018 r.: Warsztaty „Buona pizza”, prowadzenie: Carlo Bognolo i Patryk Krysta
  • 23 stycznia 2018 r.: Warsztaty „Buona pizza”, prowadzenie: Carlo Bognolo i Patryk Krysta
  • 18 listopada 2017 r. : Warsztaty „L’autunno Italiano”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 30-31 listopada 2017 r. : Warsztaty zamknięte „Dwudniowe warsztaty kuchni włoskiej dla branży”, prowadzenie: Bartek Kieżun
  • 21 października 2017 r. : Warsztaty „Bambini in cucina”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 30 września 2017 r. : Warsztaty „Przedłużamy lato – bakłażany i cukinie w kuchni włoskiej”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 12 września 2017 r.:  Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 14 czerwca 2017 r.:  Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 5 czerwca 2017 r.:  Warsztaty dla dzieci „Bambini in cucina”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 13 maja 2017 r.: Pokaz kulinarny dla BioBazaru „Kuchnia południa Włoch według Kasi i Valerio”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 9 kwietnia 2017 r.:  Warsztaty dla dzieci „Bambini in cucina”, prowadzenie: Marta Raj
  • 20 marca 2017 r. : Warsztaty „Primavera Italiana”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 11 lutego 2017 r.: Warsztaty „Toskania: romantycznie i pysznie”, prowadzenie: Karolina Lenart
  • 16 lutego 2017 r.: Warsztaty „Toskania: romantycznie i pysznie”, prowadzenie: Karolina Lenart
  • 26 stycznia 2017 r.: Warsztaty „Sycylisjki street food i kuchnia domowa”, prowadzenie: Adriana Vinciguerra i Luigi
  • 20 grudnia 2016 r.: Warsztaty „Boże Narodzenie w Apulii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 10 grudnia 2016 r.:Warsztaty „Boże Narodzenie w Apulii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 31 maja 2016 r.: Warsztaty „Kocham pizzę!”, prowadzenie: pizzaiolo Roberto Scarpino
  • 14 maja 2016 r.: Warsztaty „Obalamy mity kuchni włoskiej”, prowadzenie: Chef Cesare Candido
  • 13 lutego 2016 r.: Warsztaty „Włochy od kuchni”, prowadzenie: Chef Edoarado Mallozzi
  • 5 stycznia 2016 r.: Pokaz kulinarny„Prawdziwa kuchnia włoska”,  prowadzenie: Chef Edoardo Mallozzi

 

One thought on “Najbliższe warsztaty kulinarne Bosko-Włosko

  1. Gosia Reply

    Byłam na warsztatach z Bożego Narodzenia w Apulii! Było super!!! Atmosfera wspaniała, przyjazna i pyszne jedzonko. Polecam jeśli ktoś lubi się trochę pobawić przy „garach”!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *