Najbliższe warsztaty kulinarne Bosko-Włosko

Jak najlepiej poznać kuchnię włoską? Oczywiście na naszych warsztatach kulinarnych, które prowadzą szefowie kuchni, smakosze, miłośnicy włoskiego gotowania!

Sprawdź nasze aktualne warsztaty!

photo by proste kolory (prostekolory.com)

Dowiedz się więcej! Napisz lub zadzwoń: warsztaty@bosko-wlosko.pl, tel. 506 80 90 22


Najbliższe warsztaty:

TEMAT: BAMBINI IN CUCINA – DZIECI W KUCHNI!
PROWADZENIE: KATARZYNA ZANIAT I VALERIO CUSMAI 
DATA: 21 października 2017 R.
MIEJSCE: POLE DO POPISU

Wracamy z nowym, jesiennym i pysznym menu dla dzieci i z naszym hasłem: Kuchnia – kreatywny plac zabaw! Kuchnia włoska – kreatywny i pyszny plac zabaw!

Już trzeci raz na nasze warsztaty z kuchni włoskiej zapraszamy dzieci (w towarzystwie rodziców). Pokażemy najmłodszym nowe smaki, nauczymy skąd pochodzą, jak się nazywają składniki, z których ugotujemy dania i przede wszystkim będziemy świetnie się bawić.
Tym razem motywem przewodnim będzie JESIEŃ!
Na talerzu pojawi się min. słodka dynia, chrupiące orzechy i rozgrzewająca kurkuma.
Uwaga rodzice! – podpowiemy Wam jak potajemnie „przemycić” wewłoskim makaronie skłaniki, które poprawią odporność, dostarczą witamin i będą pyszną nowością dla dziecka.

MENU I PROWADZĄCY
W warsztatach może wziąć udział 14 dzieci – ich wiek uzależniamy od decyzji rodziców – powinny dosięgać do blatu i lubić kuchenne eksperymenty! Dzieci będą gotować w 2-osobowych drużynach, w których pod okiem Kasi i Valeria – polsko-włoskiego małżeństwa związanego z regionem Apulia, przygotują następujące potrawy:

1. Pingwinki z mozzarelli – przystawka z oliwkami, szynką parmeńską i mozzarellą.
2. Domowy makaron cicatelli z dyniowym sosem, w którym „przemycamy” to, co pomaga w walce o odporność.
3. Torcik na kruchym spodzie, z nadzieniem z ricotty, pistacjami i winogronami.
Kasia i Valerio, muzyk i politolog, rodowita Ślązaczka i rodowity Włoch z Apulii, aktualnie nierodowici mikołowianie.
W roku 2005 założyli i przez prawie 6 lat prowadzili z ogromną satysfakcją Polsko-Włoską Szkołę Muzyczno-Językową ArteAffari w Katowicach, w której propagowali język i szeroko pojętą kulturę Włoch.
Ich życie domowe kręci się wokół kuchni i stołu, na którym króluje to, co sezonowe i domowej roboty. Razem wychowują dwie córeczki Zoe i Toskę.
Dla Bosko-Włosko, regularnie prowadzą warsztaty i pokazy kulinarne.

INFORMACJE I ZAPISY

Dodatkowe atrakcje:
Każde dziecko otrzyma z rąk prowadzących pamiątkowy, imienny certyfikat uczestnictwa.
Informacje i zapisy:
🌟 DATA: 21 października 2017 r., godz. 11:00-13:00 (sobota)
🌟 MIEJSCE: ul. Batorego 3a, Katowice (Studio kulinarne „Pole do popisu”)
🌟 PROWADZENIE: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai – muzyk i politolog, rodowita Ślązaczka i rodowity Włoch z Apulii, aktualnie nierodowici mikołowianie.
W roku 2005 założyli i przez prawie 6 lat prowadzili z ogromną satysfakcją Polsko-Włoską Szkołę Muzyczno-Językową ArteAffari w Katowicach, w której propagowali język i szeroko pojętą kulturę Włoch.
Ich życie domowe kręci się wokół kuchni i stołu, na którym króluje to, co sezonowe i domowej roboty. Razem wychowują dwie córeczki Zoe i Toskę.
🌟 UCZESTNICY: podczas warsztatów dzieci zostają pod opieką rodziców. W razie, gdy rodzic chciałby opuścić na czas warsztatów studio kulinarne, będzie poproszony o podpisanie odpowiedniego oświadczenia. W miejscu warsztatów udostępnimy także salę, w której rodzice będą mogli napić się kawy, herbaty, porozmawiać, czekając na zakończenie warsztatów.
🌟 CENA: 150 zł/os (w tym opiekun)
🌟 ZAPISY: warsztaty@bosko-wlosko.pl, tel. 506 80 90 22; Ilość miejsc jest ograniczona i decyduje kolejność zgłoszeń. Minimalna liczba uczestników to 10 osób. Zapisy do 16 października 2017 r.
🌟REGULAMIN warsztatów znajduje się w Notatkach na naszym profilu FB.

KOLEJNE WARSZTATY DLA DOROSŁYCH JUŻ 18 LISTOPADA 2017 r. – TEMAT W PRZYGOTOWANIU!

 


 

Do tej pory odbyły się następujące warsztaty I pokazy kulinarne:

  • 30 września 2017 r. : Warsztaty„Przedłużamy lato – bakłażany i cukinie w kuchni włoskiej”, prowadzenie:Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 12 września 2017 r.:  Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 14 czerwca 2017 r.:  Warsztaty zamknięte, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 5 czerwca 2017 r.:  Warsztaty dla dzieci „Bambini in cucina”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 13 maja 2017 r.: Pokaz kulinarny dla BioBazaru „Kuchnia południa Włoch wedłg Kasi i Valerio”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 9 kwietnia 2017 r.:  Warsztaty dla dzieci „Bambini in cucina”, prowadzenie: Marta Raj
  • 20 marca 2017 r. : Warsztaty „Primavera Italiana”, prowadzenie: Tomasz Sienicki
  • 11 lutego 2017 r.: Warsztaty „Toskania: romantycznie i pysznie”, prowadzenie: Karolina Lenart
  • 16 lutego 2017 r.: Warsztaty „Toskania: romantycznie i pysznie”, prowadzenie: Karolina Lenart
  • 26 stycznia 2017 r.: Warsztaty „Sycylisjki street food i kuchnia domowa”, prowadzenie: Adriana Vinciguerra i Luigi
  • 20 grudnia 2016 r.: Warsztaty „Boże Narodzenie w Apulii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 10 grudnia 2016 r.:Warsztaty „Boże Narodzenie w Apulii”, prowadzenie: Katarzyna Zaniat i Valerio Cusmai
  • 31 maja 2016 r.: Warsztaty „Kocham pizzę!”, prowadzenie: pizzaiolo Roberto Scarpino
  • 14 maja 2016 r.: Warsztaty „Obalamy mity kuchni włoskiej”, prowadzenie: Chef Cesare Candido
  • 13 lutego 2016 r.: Warsztaty „Włochy od kuchni”, prowadzenie: Chef Edoarado Mallozzi
  • 5 stycznia 2016 r.: Pokaz kulinarny„Prawdziwa kuchnia włoska”,  prowadzenie: Chef Edoardo Mallozzi

 

One thought on “Najbliższe warsztaty kulinarne Bosko-Włosko

  1. Gosia Reply

    Byłam na warsztatach z Bożego Narodzenia w Apulii! Było super!!! Atmosfera wspaniała, przyjazna i pyszne jedzonko. Polecam jeśli ktoś lubi się trochę pobawić przy „garach”!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *